Επιστημονικό Συμπόσιο

“Φυσική και Κοινωνία”

Ποια Φυσική θέλουμε να διδάσκουμε;

Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Παλίρροια – Χαλκίδα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και Ώρες 9:30 – 13:30

Η επιστήμη διαρκώς εξελίσσεται, οι νέες τεχνολογίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, το ενεργειακό ζήτημα ζητά επίλυση πιο επιτακτικά από ποτέ… Και μέσα σε όλα αυτά, τα αναλυτικά προγράμματα βρίσκονται ξεχασμένα στην Φυσική όπως την γνωρίζαμε περίπου δύο αιώνες πριν… Τότε που πίστευαν ότι έχει ανακαλυφθεί ό,τι υπήρχε να ανακαλυφθεί και δεν περιμέναμε κάτι καινούργιο!

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής που πρόκειται να διεξαχθεί στην Ερέτρια 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, προσκαλεί όλους τους συναδέλφους σε έναν γόνιμο διάλογο, μία κατάθεση σκέψεων και προβληματισμών, για το περιεχόμενο διδασκαλίας της Φυσικής και τις τομές που είναι απαραίτητο να γίνουν, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.

Θα συζητηθούν και θα επικαιροποιηθούν οι προτάσεις μας για τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν άμεσα στο σχολικό περιβάλλον, ώστε η κοινωνία να απολαμβάνει την εκπαίδευση που αξίζει στους μελλοντικούς πολίτες. Οι μεγάλες αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης μας θέλουν πρωταγωνιστές!

Βασικά θέματα & και Θέματα προς Ανάπτυξη:

  • Πώς θα διδάξω Φυσικές Επιστήμες στο Σχολείο;
  • Φυσική και STEM
  • Θεωρίες μάθησης με εφαρμογές στις Φυσικές Επιστήμες
  • Στάδια ανάπτυξης του παιδιού και η σημασία τους στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών
  • Αρχές διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών
  • Οι εναλλακτικές ιδέες των μαθητών σε βασικές έννοιες
  • Η επιστημονική μέθοδος
  • Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών
  • Η πρόταση της εποικοδόμησης
  • Ιστορική αναδρομή

Συμμετέχουν, τοποθετούνται επί των πρόσφατων αλλαγών, αξιολογούν τα προγράμματα σπουδών και παρουσιάζουν την πρόταση της Ε.Ε.Φ. οι συνάδελφοι:
Βουρλιάς Κωνσταντίνος – Γραμματικάκης Ιωάννης – Κλειδέρη Παρασκευή – Πετρόπουλος Μιχάλης

Παρεμβαίνουν:
Ανδρίτσος Θανάσης – Ασημακόπουλος Φώτης – Γάτσιος Ιωάννης – Γκούτσιας Αντώνης – Ζώκος Κώστας – Μίχας Νίκος – Μπατσαούρας Ιωάννης – Νιγιάννης Ανδρέας – Πάλλας Δήμος – Σκορδούλης Κωνσταντίνος – Σωτηρίου Σοφοκλής – Χριστακόπουλος Ιωάννης

Συντονιστές: Φιλντίσης Παναγιώτης – Σκούφη Βασιλική

Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους της Ε.Ε.Φ., σε όλους τους ερευνητές, σε όλους τους επιστήμονες, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, σε όλους τους πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής κοινότητας! Θέλουμε την συμμετοχή σας!!!

Δηλώσεις στο email: fildisis@gmail.com ή στην αντίστοιχη φόρμα εγγραφής